Barka pełna kolęd
Pamięci Jana Pawła II poświęcony został noworoczny koncert kolęd i pastorałek autorstwa Elżbiety i Andrzeja Biskupów, który odbył się 6 stycznia w kościele pod wezwaniem św. Paschalisa na Płoni.
Przed licznie zebraną publicznością zaśpiewali Anna Wyszkoni, Marzena Korzonek, Dawid Koczy oraz ich młodsi koledzy z „Mirażu”, mający na swoim koncie sporo muzycznych sukcesów. Obok nich wystąpili aktorzy grupy teatralnej „Irrealis”, recytując wiersze Karola Wojtyły. Wspólnie zaśpiewali m.in. „Barkę”, nieodłącznie kojarzącą się z osobą Jana Pawła II i jego pielgrzymkami do Polski. W trakcie występu prezentowane były zdjęcia papieża, wyświetlane na ustawionym na ołtarzu ekranie. To pierwsze święta bez niego. Naszym marzeniem było, by w tym kościele uczcić jego pamięć – mówi Elżbieta Biskup. Organizatorem przedsięwzięcia był Młodzieżowy Dom Kultury i parafia św. Paschalisa. Artystom na gitarze akompaniował Andrzej Wojaczek. Prezentację multimedialną przygotował Jerzy Kunc.
Anna Wyszkoni, wokalistka zespołu „Łzy”
Miniony rok był dla mnie bardzo udany, zarówno zawodowo jak i prywatnie. Dużo się dobrego działo. Oby obecny, 2006 r. był taki sam.
Miniony rok był dla mnie bardzo udany, zarówno zawodowo jak i prywatnie. Dużo się dobrego działo. Oby obecny, 2006 r. był taki sam.
Marzena Korzonek
W ubiegłym roku sporo koncertowałam. W dalszym ciągu mam te same marzenia, czyli rozwój mojej drogi muzycznej, wydanie płyty. Mam nadzieję, że ten rok będzie dla mnie przełomowy.
W ubiegłym roku sporo koncertowałam. W dalszym ciągu mam te same marzenia, czyli rozwój mojej drogi muzycznej, wydanie płyty. Mam nadzieję, że ten rok będzie dla mnie przełomowy.
Dawid Koczy
Obiecałem sobie, że muszę do końca doprowadzić plany, związane z wydaniem płyty. Prawdopodobnie w marcu rozpocznę nagrania pierwszego singla. Wszystko jest na dobrej drodze.
Obiecałem sobie, że muszę do końca doprowadzić plany, związane z wydaniem płyty. Prawdopodobnie w marcu rozpocznę nagrania pierwszego singla. Wszystko jest na dobrej drodze.
Tomasz Orliński
Ubiegły rok był dla mnie sukcesem. Dostałem się do pierwszej dziesiątki festiwalu „Gama”. Mam swój nowy zespół, ale też dalej będę śpiewał z „Mirażem”, m.in. na festiwalu we Wrexham.
Ubiegły rok był dla mnie sukcesem. Dostałem się do pierwszej dziesiątki festiwalu „Gama”. Mam swój nowy zespół, ale też dalej będę śpiewał z „Mirażem”, m.in. na festiwalu we Wrexham.
(Adk)