Urodzone z nich aktorki
Do śpiewania wciągnęła je najmłodsza Ada. Ola i Roksana nie żałują, że spróbowały.
W ramach „Lata Promocji Młodej Estrady” dziewczyny wystąpiły 21 lipca. Oprócz rodzinnego tria śpiewały też Justyna Krupa i Magda Kasowska.
Tegoroczna absolwentka szkoły podstawowej Adrianna Górka udanie zaprezentowała utwory Filipinek i Jacka Kaczmarskiego. – Śpiewałam jeszcze zanim się urodziłam, bo mama ze mną w ciąży występowała w chórze – śmieje się Ada. Wielki sukces osiągnęła wygrywając program telewizyjny „Od przedszkola do Opola” z udziałem Voo Voo.
Siostra Ady – Ola – ukończyła właśnie gimnazjum dwujęzyczne i będzie dalej uczyła się języka niemieckiego w I LO. Jest także czirliderką w zespole kibicującym siatkarzom AZS „Rafako”. Od dwóch lat występuje z „Mirażem”.
Roksana „Roxy” Lewak to kuzynka Ady i Oli. Poważnie podchodzi do kariery aktorskiej. – Uczę się w liceum SMS-u. Już teraz wybieram się do Studium Aktorskiego w Katowicach, by po maturze dostać się na aktorską uczelnię – mówi Roksana.
Na letnim koncercie debiutowała Magda Kasowska. 16-letnia absolwentka G2 zaśpiewała „Małe tęsknoty” Krystyny Prońko.
Ekologiczne Grand Prix z „Absolutem”
Przed nami jeszcze trzy muzyczne weekendy na Rynku. Młodzieżowy Dom Kultury zapowiada m.in. występy zespołu „Absolut” Dawida Koczego oraz laureatki Grand Prix tegorocznego Festiwalu Ekologicznego Dominiki Guzek (występuje też w TVP, w programie „5-10-15”).
Raciborskie Centrum Kultury zaprosi w niedzielę na występy, kolejno: Kapelę Ludoweą „Beskid Śląski” z Wisły; jedyny o rockowy zespół w całym zestawie koncertów „Czteropak” z Raciborza oraz na zakończenie, 19 sierpnia, „Kwartet Bramy Morawskiej”. Wszystkie koncerty zaczynają się o godz. 19.00.
ma.w