Dzięki nam ludzie dobrze się bawią
W skład kapeli wchodzą młodzi mieszkańcy Kuźni: Ania i Łukasz Kijkowie oraz siostra Ani – Basia Zgraja. Największe doświadczenie z całej trójki ma Łukasz, który od kilkunastu lat grał w różnych kapelach, najczęściej rockowych. – Jestem samoukiem – mówi o sobie Łukasz Kijek. – Do założenia kapeli, która będzie grała na imprezach okolicznościowych zainspirował mnie kuzyn. Tak się złożyło, że żona również śpiewa i gra, podobnie jej siostra, więc powstał taki rodzinny zespół – dodaje. Śpiewają oraz grają na gitarach i instrumentach klawiszowych. – Na naukę gry na organach chodziłyśmy z siostrą do ogniska muzycznego, a na gitarze sama nauczyłam się grać – mówi Ania Kijek. – Ja mam w planach jeszcze nauczyć się grać na harmonijce – wyjawia Basia. ART jako jeden z niewielu zespołów ma swoją stronę internetową. – To duże ułatwienie. Dzięki temu dzwonią do nas ludzie nawet z odległych miast, np. z Łodzi, Krakowa czy ostatnio nawet z Białegostoku – mówią muzycy. Co im sprawia największą radość? – Bardzo się cieszę, kiedy widzę, że dzięki nam ludzie dobrze się bawią. To naprawdę fajne uczucie – mówi Basia Zgraja.
(e.Ż)