Gospodynie wygrały wszystko
Drużyna z Zabełkowa wygrała turniej, w którym poprzednio zajęła trzecie miejsce.
16 kwietnia w Szkole Podstawowej w Zabełkowie odbył się Gminny Turniej Piłki Nożnej Halowej Dziewcząt. W zawodach najlepszą drużyną okazał się zespół z Zabełkowa, który w decydującym meczu wygrał z ekipą z Krzyżanowic 2:1. Krzyżanowice zajęły drugie miejsce, przegrywając tylko ze zwycięzcą turnieju Zabełkowem. Trzecim zespołem była drużyna z Bieńkowic, na czwartym miejscu uplasowała się ekipa z Tworkowa, a ostatnie piąte miejsce miał zespół z Chałupek. W tamtym roku wygrał zespół z Krzyżanowic, drugie miejsce zajęła drużyna z Tworkowa, a trzecią pozycję wywalczyła ekipa Zabełkowa. Zawody odbyły się zgodnie z przepisami i zasadami „fair play”, mecze były rozgrywane systemem „każdy z każdym”. Przed rozpoczęciem rywalizacji zawodniczki jak i uczniowie obecni na sali uczcili minutą ciszy ofiary katastrofy z 10 kwietnia pod Smoleńskiem. Organizatorem ze strony SP Zabełków była Katarzyna Niewęgłowska, która czuwała nad przebiegiem zawodów. – Wszystkie zawodniczki uczestniczące w turnieju były zadowolone z zawodów, ponieważ miały okazję by pograć w piłkę z dziewczynkami z innych szkół. Wynik mojego zespołu był rewelacyjny. Dziewczynki bardzo się cieszyły ze zwycięstwa w turnieju. Chłopcy obiecali dziewczynkom, że jak wygrają turniej, to zaproszą ich na pizzę, stąd podwójna radość mojego zespołu – dodała Katarzyna Niewęgłowska.
Końcowa klasyfikacja turnieju
1. Zabełków 12 pkt
2. Krzyżanowice 9
3. Bieńkowice 4
4. Tworków 2
5. Chałupki 1
2. Krzyżanowice 9
3. Bieńkowice 4
4. Tworków 2
5. Chałupki 1
Chałupki - Zabełków 0:3
Zabełków - Krzyżanowice 2:1