Brzostek: widzimy się na plaży
Pochodząca z Rybnika raciborzanka Monika Brzostek – siatkarka plażowa, po przerwie związanej z urodzeniem i wychowaniem dziecka (ojcem jest Mikołaj Michalak menadżer siatkarski) wraca do wyczynowej plażówki. W parze z Anetą Kaczmarek wystąpiła w finale cyklu Plaża Open. W Białymstoku zajęły drugie miejsce. Monika Brzostek została Ambasadorką Plaży Open 2018, jest olimpijką z Rio.
Maciej Nowocień z portalu plazaopen.pl spytał Brzostek czy miło było wrócić na piasek? – Bardzo! Dobrze, że pojawiła się Aneta. Zgrałyśmy się w tym samym czasie, dogadałyśmy i w tym sezonie dzielimy boisko – mówiła mu z entuzjazmem siatkarka. Para Brzostek – Kaczmarek w Białymstoku zajęła „minimalnie gorszą pozycję, niż w Zamościu, gdzie wygrała”. –
Ale nasza gra wyglądała dużo lepiej. Jest coraz mniej nieporozumień, radzimy sobie nawzajem – podkreślała raciborzanka w rozmowie z dziennikarzem. Co dalej z Moniką Brzostek?
– Na pewno bardzo chciałabym grać. Kiepsko to wszystko wyszło z moim powrotem czy tam niepowrotem. Sama nie wiem, co o tym powiedzieć, dlaczego nie pojechałam na zgrupowanie kadry. Zostałam mamą i przytłoczyło mnie właśnie bycie mamą i granie. Po drodze wybuchłam… Teraz Julek ma już roczek i ja też inaczej do tego wszystkiego podchodzę. Wiem, że kiedy on zostaje z kimś, to jest ok i nie dzieje mu się krzywda. Kiedyś myślałam, że jak mnie nie ma, to jest źle, ale wiem, że jest pod dobrą opieką. Co by się nie działo, wkrótce widzimy się na plaży – podsumowała M. Brzostek w portalu plazaopen.pl
(red)