Niegospodarny burmistrz?
Wszystko zaczęło się od anonimu, który otrzymała wodzisławska policja. Autor listu zarzucił burmistrzowi Alfredowi Sikorze popeł-nienie niegospodarności w związku z planowaną budową sali gimnastycznej przy Szkole Podstawowej nr 4. Policja prowadzi w tej sprawie postępowanie wyjaśniające, burmistrz Sikora twierdzi, że nie popeł-nił żadnego przestępstwa.
Rzecznik prasowy policji potwierdził, że jest prowadzone postępowanie w tej sprawie, ale w tej chwili nic więcej nie można powiedzieć o jego wynikach. Autor anonimu twierdzi, że miasto straciło 550 tys. zł w związku z przygotowaniem projektu sali gimnastycznej, która nigdy nie zostanie wybudowana. Z dniem 1 września 2004 r. rozpocznie się proces likwidacji SP 4. Jednak z dokumentów wynika, że projekt budowy sali kosztował 64 tys. a nie 550 tys. zł.
Policja zainteresowała się moją osobą, dlatego, że w liście podane zostały zawyżone koszty projektu o prawie 500 tys. zł. Inaczej sprawy by nie było. Ja osobiście nie wiem skąd autor listu wziął taką kwotę - zastanawia się A. Sikora.
Dotychczas policja zrobiła fotokopie wszystkich potrzebnych dokumentów m.in. z księgowości i geodezji. Rozmawiała również z samym burmistrzem - nie było to jednak przesłuchanie.
Policja zainteresowała się moją osobą, dlatego, że w liście podane zostały zawyżone koszty projektu o prawie 500 tys. zł. Inaczej sprawy by nie było. Ja osobiście nie wiem skąd autor listu wziął taką kwotę - zastanawia się A. Sikora.
Dotychczas policja zrobiła fotokopie wszystkich potrzebnych dokumentów m.in. z księgowości i geodezji. Rozmawiała również z samym burmistrzem - nie było to jednak przesłuchanie.
(ster)