W Leśniczówce pod lasem
Od 30 maja, co niedzielę, wodzisławska Leśniczówka organizowała Wielkie Grillowanie. Przez całe lato położony w malowniczym lesie lokal, przyciągał co tydzień wielu miłośników dobrej zabawy oraz smacznych i oryginalnych potraw. W minioną niedzielę gospodarze zakończyli letni cykl spotkań.
Podczas trwającego całe lato Wielkiego Grillowania gospodarze Leśniczówki dbali o żołądki swoich gości proponując im potrawy z różnych stron świata. Przygotowywała je ekipa kucharzy w składzie: Andrzej Mleczko i Damian Nielaba (szefowie kuchni), Michał Mleczko, Marcin Orawiec oraz Jan Dudka. Serwowaliśmy specjały m.in z kuchni ukraińskiej, francuskiej, greckiej, węgierskiej, chińskiej czy włoskiej. Oprócz dań grillowych proponowaliśmy naszym gościom na przykład misę z pierogami, barszcz ukraiński, francuską zupę cebulową na winie czy eskalopki z piersi drobiowej w sosie z sera camembert - wymienia Irena Strycharczuk właścicielka obiektu. Spośród wielu wykwintnych dań, goście mogli spróbować m.in. polędwicy wołowej podawanej z plackami ziemniaczanymi, kurkowym sosem i szopską sałatką, golonki pieczonej w piwie z pajdą wiejskiego chleba i małosolnymi ogórkami oraz łososia z grilla w oscypkowym sosie na grillowanych jarzynach i z grillowanymi ziemniakami.
Gospodarze zadbali też o atrakcyjną oprawę muzyczną letniej zabawy, zapraszając na Wielkie Grillowanie zespoły karaoke, organizując Piknik Country czy zabawę z wodzirejem. W leśnej scenerii wystąpili tego lata m.in. zespoły Sweet Garden, In Plus czy Top Bravers. Również podczas niedzielnych obiadów zapewniamy miłą dla ucha muzykę - dodaje kierownik Pluta.
Gospodarze zadbali też o atrakcyjną oprawę muzyczną letniej zabawy, zapraszając na Wielkie Grillowanie zespoły karaoke, organizując Piknik Country czy zabawę z wodzirejem. W leśnej scenerii wystąpili tego lata m.in. zespoły Sweet Garden, In Plus czy Top Bravers. Również podczas niedzielnych obiadów zapewniamy miłą dla ucha muzykę - dodaje kierownik Pluta.
(izis)