Czy w Gorzycach powstaną hotspoty?
GORZYCE Powstania darmowych miejsc internetu tzw. hot spotów chciałby radny Piotr Wawrzyczny.
- Jesteśmy gminą zieloną, a ja chciałbym żebyśmy byli także gminą nowoczesną. Proponuję by w naszych sołectwach powstały hotspoty, w których można by się za darmo łączyć z siecią internetową – mówi Piotr Wawrzyczny. Jego zdaniem takie miejsca mogłyby zostać wyznaczone przez rady sołeckie. - Wydaje mi się, że na pewno hotspot mógłby zostać uruchomiony chociażby przy Nautice. Myślę, że udało by się w ten sposób przyciągnąć tam kolejnych ludzi, zwłaszcza młodych. Na pewno dobrym miejscem byłoby boisko w Turzy – uważa Wawrzyczny.
To nie jedyny sposób zaproponowany przez radnego na unowocześnienie gminy, przynajmniej w sferze internetowej. Proponuje też utworzenie fanpage’u na popularnym portalu społecznościowym Facebook. - Można tam zamieszczać wiele informacji kulturalnych, czy różnych zapowiedzi, można też zamieszczać informacje urzędowe. Kogo nie ma na Facebooku, ten jakby nie istnieje – argumentuje Wawrzyczny.
Na razie nie wiadomo czy jego propozycje spotkają się z przychylnością włodarzy gminy.
(art)