Adamczyk ponownie wójtem Godowa. Niezły wynik Gąsiora
GODÓW Według oficjalnych danych wójtem Godowa na kolejną kadencję został Mariusz Adamczyk z KW Stowarzyszenie Wspólnota Samorządowa, który otrzymał 3450 głosów (60,18% poparcia).
Kamil Gąsior z KWW Nowy Samorząd, otrzymał 2283 głosy (39,82% poparcia) i trzeba zaznaczyć, że to dobry wynik. Frekwencja wyborcza wyniosła 53,82%. Adamczyk wprowadzi do rady gminy 12 radnych ze swojej listy. Komitet Wyborczy Nowy Samorząd Kamila Gąsiora wprowadzi 3 radnych, w tym również Gąsiora, która kandydował równocześnie na urząd wójta i do rady gminy. 6 radnych to nowe osoby, które nie zasiadały w radzie w mijającej kadencji. Przypomnijmy, że dwóch radnych, tj. Bogusław Dziędziel z Gołkowic i Zbigniew Gajek z Łazisk zostało radnymi bez głosowania, bowiem nie mieli w swoich okręgach kontrkandydatów.
(art)
Mariusz Adamczyk - 60,18%
Bardzo cieszę się ze swojego wyniku i zarazem gratuluję wyniku mojemu kontrkandydatowi Kamilowi, bo osiągnął bardzo dobry rezultat. Cieszy mnie, że wprowadziliśmy 12 radnych, co świadczy o tym, że nasze działania są dobrze odbierane w terenie. Chcemy teraz wspólnie z radnymi kontynuować, co zaplanowaliśmy już wcześniej.
Kamil Gąsior - 39,82%
Mimo porażki, uważam, że te 2283 głosy to dobry wynik. Stąd chciałem podziękować tym, którzy oddali na mnie swój głos, i tym, którzy mnie wspierali w czasie kampanii wyborczej. Gratuluję staremu-nowemu wójtowi, Mariuszowi Adamczykowi i życzę mu wszystkiego dobrego na kolejną kadencję.
Rada gminy Godów
KW Stowarzyszenie Wspólnota Samorządowa
- Tomasz Nawrat
- Krzysztof Kubica
- Antoni Tomas
- Bogusław Dziędziel
- Krzysztof Kiermaszek
- Zbigniew Gajek N
- Michał Kuczak
- Zygmunt Skupień
- Jacek Kołek
- Paweł Klimek N