Na wstępie: Czytasz – wiesz więcej
Szymon Kamczyk Redaktor Naczelny Nowin Wodzisławskich.
W dzisiejszym wydaniu naszej gazety mamy dla Was sporo treści, ale kilka artykułów, na które szczególnie chcę zwrócić uwagę. Zacznę od wywiadu z prezydentem Mieczysławem Kiecą, a w zasadzie pierwszej części wywiadu, bo z przyczyn technicznych musieliśmy podzielić go na dwoje. W tym numerze pytamy o powody odwołania wiceprezydenta Piwońskiego, realizację wyborczych obietnic, które wiązały się z podpisanego przez panów porozumienia, a także przetargu na promocję miasta przez kluby piłkarskie. W drugiej części, którą planuję opublikować za tydzień poruszmy temat dochodów samorządów, bo prezydent przywiózł z Warszawy dobre informacje, nie tylko dla Wodzisławia.
Drugim tekstem, na który chcę zwrócić uwagę jest kolejna część wywiadu z weterynarz Agatą Bytner. Przy czytaniu tego materiału jeżył mi się włos na głowie, bo nie miałem dotychczas szczegółowej wiedzy o wściekliźnie. Polecam ten tekst wszystkim właścicielom czworonogów, bo ta wiedza pokazuje, dlaczego tak ważne są regularne szczepienia przeciw wściekliźnie. Często bagatelizujemy pewne rzeczy i nie mamy świadomości, jak groźne mogą być pewne choroby. Może dlatego, że bardzo rzadko dochodzi do przypadków zakażeń? Ale to na szczęście efekt dobrej profilaktyki.
Serdecznie polecam nowe wydanie Nowin Wodzisławskich, życząc udanego tygodnia i zachęcając do lektury!