Remigiusz Rączka „pojechoł warzić” do Dubaju
WODZISŁAW ŚL. Pochodzący z Wodzisławia Śląskiego kucharz, Remigiusz Rączka, serwuje swoje dania podczas targów Expo w Dubaju.
– U was plucha. To też przesyłam trochę promieni prosto z Dubaju. A od jutra bojowe zadanie przede mną – promocja województwa śląskiego i Polski na EXPO 2020. A jak najlepiej? Przez żołądek do serca – pisze Remigiusz Rączka na swoim profilu na Facebooku, dołączając do tego zdjęcie na tle bramy wejściowej na targi Expo 2020.
Remigiusz Rączka skrupulatnie relacjonuje swój pobyt na targach Expo 2020 w Dubaju na swoim profilu na Facebooku. Wśród serwowanych przez polskiego kucharza dań był między innymi śląski kołacz. – Najbardziej pachniało od mojego kołacza. Upiekłem go aż 3 blachy, przez to masłem pachniało z kilometra – tłumaczymy ze Śląskiego na Polski, bo Rączka wpisy publikuje w języku Śląskim. Nie zabrakło też tradycyjnych rolad, czerwonej kapusty, klusek czy żuru.
Expo 2020 Dubaj to trwająca aż pół roku impreza stanowiąca okazję do nawiązania kontaktów, innowacji i podziwiania osiągnięć ludzkiej współpracy. Podczas wydarzenia można podziwiać zapierającą dech w piersiach architekturę pawilonów prezentujących najnowsze technologie i atrakcje. Imprezie towarzyszą najróżniejsze koncerty. Jest też możliwość zasmakowania kuchni z całego świata.
AgaKa